Киян закликали не зривати та не купляти первоцвіти, які занесені до Червоної книги

Автор: Марина Максенко
18:48 03.06.2022

У Києві почастішали випадки продажу рідкісних ранньоквітучих рослин (первоцвітів), занесених до Червоної книги

Про це повідомили у Деснянській РДА.

“Первоцвіти – це безцінний дар природи, який потребує нашого збереження для майбутніх нащадків, адже першими зацвітають, даруючи людям свою тендітну красу. Останніми роками кількість первоцвітів в Україні значно скоротилася. А під час вторгнення росії, ліси стали спустошені, і ще більше винищено рідкісних рослин. Та є ще і намагання окремих людей перетворити первоцвіти на засіб заробітку”, – зазначили у Деснянській РДА.

У повідомленні зауважили, що первоцвіти підлягають суворій охороні, а за незаконний збір та продаж первоцвітів передбачена адміністративна відповідальність.

“Не стимулюйте недобросовісних громадян, які реалізовують рідкісні квіти. Це ж саме радьте іншим, аби зберегти унікальну українську природу. Кожен свідомий громадянин повинен проявляти природоохоронні навички та почуття відповідального ставлення до природи. Необхідно усвідомлювати, що рідкісні ранньоквітучі рослини відіграють важливу роль в житті природного угрупування і потребують нашого захисту”, – зауважили у Деснянській РДА.

І закликали киян не зривати, не продавати та не купувати первоцвіти.

Останні новини