Крихітка на мільйон. 11-річну киянку-унікума нагородили почесним беретом ЗСУ

Автор: Тетяна Сененко
16:35 12.03.2021

Цього року дівчинка-унікум Ніколь Князєва за активну співпрацю й постійну участь у змаганнях з військовими спецпризначенцями отримала почесний берет Командування ССО ЗСУ. Тепер - вона наймолодша володарка подібної нагороди і наймолодший тренер з воркауту. Дівчинка підтягується на поперечині 2800 разів за дві години та ще 5 тисяч може жати від підлоги за ті ж 2 години.

Всього на її рахунку більше тридцять подібних спортивних досягнень, які зареєстровані як національні та світові рекорди.

Батько дівчинки, перший віце президент Національної федерації військово-прикладного хортингу України Василь Князєв, почав займатися дівчинкою, коли їй було 3, пише АРМІЯ.INFORM

З часом він проаналізував і зібрав докупи спортивні нормативи спецназу з різних країн світу: США, Ізраїлю, Німеччини, Китаю, Індії, держав Аравійського півострова. Заради цікавості вже за кілька днів вирішив з дочкою теж пройти ці нормативи.

Як виявилось, Ніколь перевиконує їх.

” У неї дійсно унікальні та ще неповністю розкриті здібності до спорту. Тим паче, що після першої перемоги на змаганнях з гімнастики вона твердо вирішила, що саме це потрібно їй у житті. Вона може зробити те, чого у світі жоден гімнаст чи цирковий акробат не робив. Гадаю, у неї велике майбутнє”, – вважає батько дівчинки.

Буквально кілька тижнів тому Ніколь Князєва разом із міжнародною експедиційної групою «Загартовані війною» піднялась на найвищу точку України — гору Говерла. В Україні, певно, жодна дитина такого віку у двадцятиградусний мороз і шквальний вітер ще не піднімалась на таку висоту. Аби впевнитись наперед, що дочка підкорить Говерлу, батько тренував та готував її до цього сходження цілий тиждень. І Ніколь нарівні з дорослими зробила це без надмірних зусиль.

Ще Ніколь зізнається, що мріє виступити на Олімпійських іграх.

“У мене є мрія — здобути перемогу на Олімпійських іграх та гордо підняти прапор України на найвищому спортивному п’єдесталі планети. Уже за чотири роки зможу взяти участь у юнацькій Олімпіаді, адже тоді мені виповниться чотирнадцять. Наразі посилено готуюсь до цього, але не забуваю робити уроки”, — ділиться  Ніколь.

За прогнозами міжнародних спортивних експертів та на переконання її батька, вона зможе взяти участь щонайменше у трьох, а то й п’яти видах спорту на Олімпійських іграх, що відбудуться у 2024 році у Франції.

До слова, у 2017 році Ніколь стала першою і поки єдиною дитиною, яка подолала напівмарафонську дистанцію. Із 3 тисяч учасників вона прибігла 90-ю.

Крім того, у Ніколь особлива місія: щодня о 6 ранку вона проводить тренування для курсантів Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

 

Останні новини