Красиво до сліз. Українські військові надіслали вітання з Днем вишиванки (ВІДЕО)

Автор: Тетяна Сененко
12:02 20.05.2021

Сьогодні, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки. Військові 93 ОМБр Холодний Яр записали зворушливе відео та привітали українців із святом.

Ролик розміщено на фейсбуці та на ютубі 93 ОМБр кілька годин тому і вже набрав кілька сотень переглядів та десятки коментарів.

На відео мужні військовослужбовиці «магічно» перевтілюються на романтичних людей у вишиванках.

«Вітаємо усіх, хто захоплюється етнічним вишитим українським одягом. А особливо військовослужбовців! Адже їхні очі, звиклі до камуфляжних буднів, особливо тішаться вишиванковим різнобарв’ям. На відео – магічні вишиванкові перевтіленнями від бійців 93 бригади Холодний Яр», – йдеться у підпису до ролику.

У ролику захисники України усміхаються, жартують, радіють та показують прикрашену вишиванковим орнаментом зброю.

Цьогоріч День вишиванки в Україні припало на 20 травня. Святу виповнюється 15 років. У зв’язку з обмежувальними заходами на період пандемії, цього року масових заходів знову проводитися не буде. 

Кожен охочий може долучитись нього, одягнувши вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Як правило, в цей день в Києві проходить маса флешмобів і акцій. Місто буквально розквітає розмаїттям українських орнаментів, форм і технік вишивки.

Читайте також: Де відсвяткувати День вишиванки – дві локації

Як та що вишивали українки у радянських концтраборах читайте в нашій статті: Вишивка українок в радянських таборах – вишити значить перемогти. 

Останні новини