Конкуруватиме з європейськими: у місті створюють Київський столичний університет

Автор: Марія Супрун
16:05 18.02.2022

У місті буде створено Київський столичний університет імені Бориса Грінченка шляхом злиття двох вищих навчальних закладів «Київської академії мистецтв» та Київського університету імені Бориса Грінченка.

Як повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, головна мета такого об’єднання – продовжити процес створення потужного муніципального вищого навчального закладу, який зможе конкурувати за рівнем освіти з європейськими університетами.

“Об’єднавши потужні матеріальні бази університету та академії, Київ отримає якісно новий навчальний заклад із вищою якістю освіти за більшою кількістю спеціальностей”, – зауважив Мондриївський.

Важливим питанням, яке буде вирішено завдяки об’єднанню ВНЗ, також є робота мистецької загальноосвітньої школи при академії. Школа працюватиме і далі на тому самому місці, де розташована нині. Забезпечення школи буде покращено.

Зазначається, що учні мистецької школи імені Чембержі зможуть продовжувати навчання у мистецькому коледжі, який діє в структурі університету, а після його закінчення – в Інституті мистецтв Університету Грінченка. Тобто, Київ створює цілісну систему мистецької освіти – від школи мистецтв до магістратури.

Нагадаємо, розробка проєкту будівництва Президентського університету на ВДНГ відбулася без архітектурного конкурсу.

Останні новини