Коли для столичних школярів пролунає останній дзвоник: названа дата

Автор: Вікторія Мілюта
13:14 18.04

У цьому навчальному році останній дзвоник у столичних школах пролунає 31 травня.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

Таке рішення прийняли з урахуванням того, що школи цього року не припиняли освітній процес, не змінювали терміни канікул та працювали відповідно до графіка.

«Заклади загальної середньої освіти Києва були максимально підготовлені до роботи в нинішніх умовах. Нам вдалось не тільки налагодити інтернет в укриттях, що є одним із головних важелів безперебійного освітнього процесу, а й забезпечити школам роботу без віялових відключень електроенергії. Також були чітко організовані дистанційне навчання та робота шкіл у другу зміну, що дало змогу ефективно працювати всім закладам освіти», – зазначив Мондриївський.

За його словами, в межах підготовки до національного мультимедійного тестування закладам освіти рекомендували застосувати для випускників 11-х класів модель трансформера, змінивши звичне класно-урочне навчання на індивідуалізовано-групове.

Читайте також: Біля школи на Київщині з’явилось наземне укриття, де навіть можна проводити уроки

В той же час Департамент освіти та науки запропонував видати випускникам документи про освіту відповідно до наступного графіка: свідоцтво про здобуття початкової освіти – з 31 травня до 7 червня; свідоцтво про здобуття базової середньої освіти – з 13 до 19 червня; свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти – з 20 до 26 червня.

Нагадаємо, деякі педагоги вважають, що дітям варто дозволити з 14 років йти на роботу замість школи.

Останні новини