Клени гінала та свидина: живі огорожі з’явилися у двох парках Дарницького району

Автор: Марія Супрун
12:05 26.10.2021

З метою екологічного захисту територій у двох парках Дарницького району з’явилися живі огорожі.

Як повідомили у «Київзеленбуді», зелені огорожі з’явилися у парку Воїнів-інтернаціоналістів та на території парку «Прибережний» в затоці Берковщина.

Так, у парку Воїнів-інтернаціоналістів було висаджено 210 кленів гінала. Залежно від густоти висаджування та формування крони, клен може вирости кущем або невеликим деревом. Живі огорожі з клена гінала – красиві, як влітку з насичено зеленим листям, так і восени, коли вони набувають вогняного кольору. Для нижчої огорожі було обрано 220 кущів пухироплідника калинолистого жовтого, який протягом кількох тижнів у червні квітне суцвіттями-кошиками.

Територію парку «Прибережний» в затоці Берковщина огороджують від Дніпровської набережної свидиною білою Kesselringii та свидиною відприскованою Flaviramea. Тут було висаджено перші 200 кущів свидини. 

Зазначимо, що живі огорожі – екологічний та природний захист для парків та скверів. Вони ефективно очищують повітря, перешкоджають поширенню пилу та знижують рівень шуму. Тому важливо висаджувати живоплоти вздовж доріг.

Нагадаємо, парку “Супутник” загрожує забудова: вже вирубують дерева.

Останні новини