Кінотеатр “Краків” відкривається після капітального ремонту у новому “амплуа”

Автор: Галина Ворона
18:11 27.05.2023

3 червня відкривається після повноцінного капітального ремонту кіінотеатр "Краків", що входить до комунальної мережі "Київський культурний кластер". Відтепер це буде не просто кінотеатр, а багатофункціональний культурний простір, де, крім кінопоказів, відбуватимуться концерти, вистави, виставки, дискусії, конференції, фестивалі та інші заходи.

Про це розповів на своїй Facebook-сторінці депутат Київради Олексій Маляревич.

За його словами, “Краків” має стати вільною київською сценою для різноманітних подій та місцем діалогу та репрезентації культурних продуктів на якісному рівні.

У червні – серпні 2023 року кластер “Краків” працюватиме у “тестовому форматі”, що означає поступовий запуск кожної з нових локацій, формування програмної діяльності з освітніх, мистецьких і соціальних проєктів, налагодження діалогу з українськими та міжнародними організаціями, операторами культурних послуг, представниками культурної спільноти, вивчення та забезпечення культурних запитів громади Києва тощо.

Усі охочі вже можуть відвідати “Краків” 3 по 4 червня.

Як запевняють організатори, будь-хто, від малюків до дорослих, зможе знайти цікаву подію саме для себе. 

Програма заходів на 3-4 червня.

3 червня

11:00 – “ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія” майстер класи для дітей з інвалідністю різних нозологічних форм захворювання.

  • Лаунж зона – Вхід вільний.

12:00 Казковий квест “Навколо світу за 80 хвилин”.

Деталі – тут.

16:00 – спецпоказ фільму “Холодна війна” польського режисера, лауреата премії “Оскар” Павла Павліковського.

  • Мультисцена – Вхід вільний.

 19:00 – Концерт “Київ любов моя”.

4 червня

12:00 – Концерт “Baby Concert MOZART”

  • Артвітальня.

17:00 – Майже кіно.

19:00 – Русанівський джаз-клуб.

Читайте також: Що зробили з кінотеатром «Краків» на Русанівці: фото реновацій 

Нагадаємо, реконструкція кінотеатру “Краків” (Русанівська набережна, 12) тривала кілька років і мала завершитись ще у 2019-му. Проте дату завершення ремонту переносили кілька раз. Раніше у КМДА заявляли, що після завершення робіт тут з’явиться сучасна театральна студія, кілька музичних сцен, студія звукозапису, а у великій залі демонструватиметься фестивальне кіно.

Оновлення “Кракова” у Кличка анонсували як пілотний проєкт перетворення старого кінотеатру радянського зразка на багатофункціональний простір, де є і сцена для театральних виступів, і місце для коворкінгу, і репетиційна база для різних колективів.

Останні новини