Карантин, день 310. Хто може безкоштовно пройти реабілітацію у разі ускладнень від COVID-19

09:04 16.01.2021

Люди, які перехворіли на коронавірус та мають ускладнення, можуть пройти реабілітаційне лікування у санаторно-курортних закладах за кошти Фонду соціального страхування України та ще й отримувати допомогу по тимчасовій непрацездатності за весь час відновного лікування.

Як повідомляє Урядовий портал, право на таке лікування мають усі працевлаштовані українці за наявності медичних показань за профілями медичної реабілітації, визначеними Порядком № 39, за якими надаються послуги з реабілітаційного лікування за кошти Фонду.

Зокрема, у разі ускладнень за профілем кардіо-пульмонарної реабілітації та нейрореабілітації.

Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

Направлення на реабілітацію до санаторно-курортного закладу за кошти Фонду надається після висновку лікарсько-консультативної комісії лікарні, де перебуває хворий.

Після оформлення такого висновку медзаклад повідомляє в Фонд про потребу хворого в подальшій реабілітації, а пацієнт передає представнику Фонду відповідну заяву.

100% вартості відновлювального лікування, потрібного людині, покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Крім того, хворим, що проходитимуть реабілітаційне лікування, надаватимуть допомогу по тимчасовій непрацездатності за весь час перебування у санаторно-курортному закладі.

Консультації про проходження реабілітації за кошти Фонду надають на гарячих лініях по регіонам (телефони тут).

Усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб. На лікування направляються пацієнти, які вже перехворіли на COVID-19 та не знаходяться у гострій стадії захворювання”, – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, медикам встановили виплати у разі інвалідності чи смерті від коронавірусу

Останні новини