Історія з військами РФ виглядає як спільна позиція Кремля й Зеленського – Ємець

Автор: Ольга Даниленко
22:15 15.02.2022

Історія з нарощуванням російських військ біля кордонів України виглядає як скоординована позиція президента РФ Путіна та президента України Зеленського для виконання Мінських домовленостей за сценарієм Кремля.

Про це заявив депутат Київради від “Європейської Солідарності” Леонід Ємець.

Ємець наголосив, що це конспірологічна теорія, однак іншого варіанту не залишається, адже президент Зеленський нічого не пояснює ані парламенту, ані народу, а записує відео.

Також він звернув увагу на абсолютно різні офіційні заяви президентів України й Франції та канцлера Німеччини стосовно виконання Україною Мінських угод.

“Для мене вся ця історія з Макроном й Шольцом якось підозріло звучить. Зеленський й вся його команда кажуть: “Ні, ніяких Мінських домовленостей, ніяких переговорів з терористами, ніяких прямих зустрічей, ми патріоти, ні шагу назад!” А потім Макрон каже, що в них (у Зеленського, – ред.) вже там щось готове, в тому числі вони можуть піти на якісь там переговори. А потім Шольц офіційно каже, ви знаєте, що є вже готові законопроєкти, й вони чекають обговорення й дискусії в тому числі в Нормандському чи в якомусь форматі й готові для обговорення й прийняття українським парламентом. Й тут в мене така конспірологія, у яку я не хочу вірити, щиро”, – пояснив депутат в прямому ефірі телеканалу “5 канал”.

Ємець додав, що якщо конспірологічна теорія стосовно залякування українців армією РФ для виконання Мінських домовленостей виявиться правдою, президенту Зеленському загрожує кримінальне провадження про державну зраду.

Можливо, це все для того, щоб ми варилися в цьому “котлі”, де нас будуть помішувати класними відосиками про те, що “у Багдаді все спокійно”. А у цей час посольства будуть виїжджати з країни, літаки будуть переставати літати, люди будуть дуже переживати про майбутнє. Якщо виявиться, що це все є план для того, щоб нас всіх переконати в тому, що не такі й погані ці Мінські домовленості в тому вигляді, як це хоче бачити Росія, не так погано відмовитися від курсу НАТО, якщо так вимагає Росія, то це вже буде державна зрада. Це буде співпраця з державним ворогом, це буде абсолютно однозначна спільна позиція з агресором, яку впроваджує наш президент. Не хочу в це вірити“, – наголосив Ємець.

Як повідомлялося, посольство США в Україні на тлі загрози повномасштабного вторгнення Росії розглядає можливість переїзду диппредставництва до іншого українського міста. Президент США Джо Байден закликав негайно виїхати з України усіх американців, які залишаються в країні. Також через можливу військову агресію Росії посольство Канади вирішило тимчасово переїхати з Києва до Львова.

Нагадаємо, 15 лютого Держдума РФ прийняла звернення до кремлівського диктатора щодо визнання так званих Л/ДНР. Народна депутат “ЄС” Ірина Геращенко заявила, що Україна має негайно запровадити санкції проти депутатів Державної Думи РФ, які проголосували за “визнання”самопроголошених “ЛНР” і “ДНР”.

Останні новини