Історія Стерненка може перерости в Майдан – депутат (ВІДЕО)

13:58 27.02.2021

Акції у підтримку активіста Сергія Стерненка багатолюдні і масові. Все це може перерости з акцій протесту в серйозний спротив. Погано те, що цим може скористатися зовнішній ворог.

Про це заявив депутат КМДА від “Європейської Солідарності” Олександр Погребинський.

Він прийшов висловити свою підтримку учасниками акції під будівлею Офісу президента, які протестують проти незаконного вироку і ув’язнення активіста Сергія Стерненка, засудженого до семи років ув’язнення.

“Все залежить від дій з боку влади. Якшо влада не отямиться – обурення буде рости. Чи може воно перерости в Майдан – може. Чи може цим скористатися ворог – може. Відповідальність лежить на владі. Якшо реакція буде не адекватною, це призвееде до наслідків. Чи розміє влада шо вона може це спровокувати – не зрозуміло”, – сказав він.

 

Погребинський також наголосив, що питання вироку Сергієві Стерненку можлива, але завдання складне і потребує зусиль.

“Надія завжди є, поки немає рішення суду. Наша задача боротися, приходити на акції і робити їх масовішими та організованішими. Це може спонукати до того, що рішення буде справедливим. Необхідно відстоювавти проукраїнський інтерес”, – додав депутат.

До слова, засудженого на 7 років ув’язнення Сергія Стерненка переведуть в окрему камеру з міркувань безпеки. Під час зустрічі з адвокатом активіст написав листа своїм прихильникам, де подякував за підтримку та побажав “боротися за кожного”.

Останні новини