Інвестори «Аркади» попросили президента зупинити незаконне перешкоджання будівництву їхніх квартир

Автор: Вікторія Мілюта
17:55 17.09.2023

Інвестори банку «Аркада» направили президенту, уряду та голові Служби безпеки України відкрите звернення щодо перешкоджання будівництву житлового масиву «Осокорки-Центральні».

Як йдеться у заяві, певні особи дискредитують підписаний у 2021 році меморандум, Громадську спілку «Дирекція з добудови» та компанію Stolitsa Group.

Голова спілки інвесторів Віталій Щербаков наголошує, що такі дії можуть бути кваліфіковані правоохоронними органами як протидія законній господарській діяльності.

В той же час інвестори «Аркади» зареєстрували на сайті Київської міської ради петицію, де вимагають виконати умови Меморандуму та побудувати ЖК «Н2О». Інвестори також закликають правоохоронців та владу звернути увагу на спроби «псевдоактивістів» громадської організації «Екопарк Осокорки» зашкодити виконанню раніше досягнутих домовленостей.

Читайте також: У вкладників «Київміськбуду» замерзли квартири, гроші заблукали: у «Житло-Капітал» відібрали ліцензію

Нагадаємо, після визнання банку «Аркада» банкротом недобудованими залишились 39 висотних будинків. Більше 10 тисяч сімей, які інвестували у будівництво, залишились без житла. Як виявив аудит, на добудову було потрібно близько 3,6 млрд грн. Але ні держава, ні столиця не змогли профінансувати роботи.

У 2021 році інвестори, забудовник, міська влада, МВС, СБУ і Мінрегіон за координації Офісу Президента України підписали Меморандум, згідно з яким компанія Stolitsa Group успадкувала ці недобудови.

Компанії Stolitsa Group гарантували передачу земельних ділянок на Осокорках, які були в оренді «Аркади», та їхню безперешкодну забудову.

Та громадська організація «Екопарк Осокорки» перешкоджає роботам і вимагає зупинити будівництво. На думку активістів, воно є незаконним.

Останні новини