Інститут Нацпам’яті: чому 8 березня вихідний, якщо боролися за трудові права

Автор: Тетяна Сененко
19:03 08.03.2021

Голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович назвав нелогічним вихідний на честь Міжнародного жіночого дня, бо вихідний день у день перемоги трудових прав жінок виглядає дуже нелогічно.

Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів.

“Позиція Інституту така — якщо це був день, зокрема, боротьби за трудові права жінок, то вихідний день у день перемоги трудових прав жінок виглядає дуже нелогічно. Тому це не обов’язково має бути вихідний день”, — пояснив Дробович.

Однак, за його словами, скасування вихідного на свято 8 березня — не настільки принципова тема як те, якими сенсами його наповнювати.

Дробович розповів, що в Україні завершується робота над законопроектом про свята та пам’ятні дати.

“Під час громадського обговорення всі зможуть взяти участь і розібратися, хочуть вони неробочий день чи не хочуть. Але українці люблять вихідні, тому, скоріш за все, будуть за вихідні”, — сказав Дробович.

Як ми писали раніше, 8 березня – це не комуністичне і не радянське свято. Воно виникло задовго до створення СРСР і вважалось не “святом весни і краси”, як звикли радянські люди, а днем боротьби за права жінок. Тож українцям варто переосмислити це свято і повернути йому початковий сенс

Останні новини