Хто заплатить власникам розбитих стовпами авто на Шулявці – пояснення Кличка

14:34 16.12.2020

Мер Києва Віталій Кличко висловив обурення тим, що на відкритому рік тому Шулявському мосту впали три опори освітлення, і наголосив, що опори генпідрядник мінятиме власним коштом та відшкодує збитки власникам пошкоджених автомобілів.

Про це він заявив під час сьогоднішнього брифінгу.

Генпідрядник, який давав гарантію на експлуатацію об’єкту, здійснить усі роботи власним коштом. Також “Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд”, як замовник будівництва звернеться в суд щодо відшкодування підрядником збитків за пошкоджені автомобілі”, – заявив мер Києва.

Мер столиці нагадав, що вчора він і «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» звернулись до правоохоронців: встановити причини падіння трьох опор, щоб винні в цьому понесли відповідальність.

Підкреслю: за якість робіт на об’єкті відповідає генпідрядник. Висновки щодо якості робіт та безпечності експлуатації об’єкту надає компанія з технічного нагляду – як незалежна організація. Прокуратура столиці порушила кримінальну справу і ми розраховуємо, що розслідування буде оперативним і прозорим, щоб усі винні понесли відповідальність. Я в цьому як мер столиці, який відкривав міст, зацікавлений найбільше! Бо розумію, що це – моя репутація!” – підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, через падіння опор на Шулявському шляхопроводі пошкоджено 9 автомобілів. На щастя, люди не постраждали.

Нагадаємо, 15 грудня близько 14:00-15:00 впали три опори освітлення в районі транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі в напрямку вулиць Гетьмана та Довженка. Мер Києва одразу відреагував на подію та сказав, що причини аварії встановлюють правоохоронці.

“Великий Київ” побував на місці і подивився, що там відбувалося.

Останні новини