Глава УПЦ МП Онуфрій бреше про відмову від російського паспорта – МВС РФ

Автор: Ольга Даниленко
16:03 14.04.2023

Пошукова система ГУ з питань міграції МВС Росії не видає паспорт предстоятеля УПЦ МП Онуфрія, в миру Орест Березовський у переліку анульованих російських паспортів. Сам Онуфрій, стверджував, що відмовився від громадянства Росії.

Про те, що Онуфрій все ж таки має громадянство РФ повідомили журналісти російського видання “Агентство”, які скористалися пошуковою системою Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ Росії. У системі є перелік анульованих російських паспортів. Проте з’ясувалося, що документа Онуфрія там немає.

Таким чином, журналісти підтвердили наявність російського паспорта в предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія, в миру Ореста Березовського.

Читайте також: Військовий зняв зі “Стіни святих” у Лаврі фото Онуфрія разом з Лебідем – його заарештували

Раніше, журналісти “Української правди” виявили  що митрополит УПЦ МП Онуфрій більш ніж 20 років має російський паспорт, проаналізувавши витяг із системи “Роспаспорт”. Згідно з ним, 20 березня 2002 року Орест Березовський (Онуфрій) отримав у Москві російський паспорт. А 23 червня 2003 року він отримав і закордонний паспорт громадянина РФ.

У витягу вказано, що Онуфрій уже отримував закордонний паспорт у Москві – в 1998-му, отже і російське громадянство він мав отримати раніше.

Журналісти зазначають, що в них є підтверджена інформація про наявність понад 20 російських паспортів у священників УПЦ МП. Більше інформації про священників, які мають російські паспорти, журналісти обіцяють оприлюднити згодом.

Онуфрій раніше визнав, що мав російський паспорт, але запевняв, що зрештою його нібито позбувся. В УПЦ МП теж заперечили, що Онуфрій має російський паспорт.

Нагадаємо, у жовтні 2022-го на той час в.о. голови СБУ  Малюк розповів про викриття 33-х священнослужителів московського патріархату. Їх СБУ підозрює у роботі на РФ. 

Колишній намісник Лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь, в народі Паша Мерседес, перебуває під домашнім арештом. СБУ підозрює Лебедя у “розпалюванні релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії Росії проти України” (ст. 161 та 436-2 ККУ).

Як повідомляв “ВК”, 29 березня прихильники УПЦ МП мали покинути територію Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”. Однак не виїхали – до сьогодні продовжується протистояння між представниками УПЦ МП та активістами, які вимагають від УПЦ МП виконати рішення держави та виїхати з української святині.

 

 

 

 

Останні новини