Etnodim відтворив вишиванку дочки гетьмана Скоропадського з картини, яка вважалася втраченою

Автор: Галина Ворона
03:44 13.03

Український бренд етнічного одягу Etnodim відтворив вишиванку, у якій зображена донька останнього гетьмана України Павла Скоропадського Єлизавета на портреті, що вважався втраченим та був відомим лише за фотографією.

Про це пише The Village Україна.

Мова йде про картину Ольги Мордвінової, яка була відома серед української діаспори за кордоном. З неї було виготовлено в еміграції поштівки. Сам портрет вважався втраченим, але нещодавно знайшовся у будинку німецького фермера.

Щоб відтворити автентичну полтавську вишивку на сороці гетьманівни, Etnodim звертався до колекції Музею Івана Гончара, а також діджитал-архіву “Відкрита скриня”. На ручну вишивку майстриня Олеся Черкасова витратила 156 годин.

Відновлену вишиванку від Etnodim передали до колекції музею.

Також сорочку “Скоропадська” можна замовити на сайті Etnodim, а також у київському шоурумі на вулиці Верхній Вал, 58/28.

Єлизавета Скоропадська – скульпторка, громадська діячка з козацького старшинського роду Скоропадських, родовід яких ведеться з 17 сторіччя.

Читайте також: У Музеї Гончара з’явилась унікальна вишиванка, присвячена Розстріляному відродженню 

Нагадаємо, у київському Музеї Гетьманства зберігається оригінальна сорочка Єлизавети Скоропадської. Її відтворену копію одягла для проєкту “Вишивка в одязі видатних українців” депутатка Київради Марина Порошенко.

Останні новини