Екскурсії, виставки, квести, майстеркласи. Столиця відзначає День музеїв

Автор: Галина Ворона
10:05 18.05.2021

18 травня відзначається Міжнародний день музеїв. До святкування цієї дати столичні заклади культури підійшли відповідально, підготувавши низку екскурсій, виставок, квестів, майстеркласів - і все це безкоштовно.

Так, із нагоди свята Національний музей “Київська картинна галерея” протягом дня проводитиме екскурсії. Тут також відбудеться інтерактивна гра та лекція “Країни. Музеї. Колекції”. Детальніше – тут.

Мистецький центр “Шоколадний будинок” – філія Національного музею “Київська картинна галерея” підготував для відвідувачів тематичні фотозони, екскурсії, а також частування гарячим шоколадом. Участь за попередньою реєстрацією. Телефон для реєстрації та довідок: (044) 253-05-21. Детальніше – тут.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків запланував святкову тематичну програму, де на відвідувачів чекатимуть такі проєкти: “Спокуси Ієроніма Босха ІІ. Дослідження та реставрація”; Французька весна у співпраці в Французьким інститутом в Україні; Новруз у Музеї Ханенків; Slow Art Day 2021 у музейному дворику. Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Детальніше – тут.

Музей історії міста Києва презентує квест на Липках “Місце, де народжувались ідеї”, квести з експозиції “Таємниці музейних експонатів”, а також квест на вулиці “Історії академічного кварталу”. Бронювання участі в командах квестів за тел.: (044) 520 28 25. Детальніше – тут.

Київський літературно-меморіальний будинок-музей М. Заньковецької – відділ Музею театрального, музичного та кіномистецтва України проведуть захід у межах відкриття виставки “Очима в сучасний театр”. Детальніше – тут.

Музей книги і друкарства України організують цикл заходів “Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення” (виставки, кураторські екскурсії, майстер-класи, презентація книги, театралізована екскурсія “Поділ у творах художньої літератури”). Детальніше – тут.

Український дім пропонує вільний (безкоштовний) вхід на виставку Сучасна архаїка, що знайомить відвідувачів з унікальною творчістю сучасного українського художника Петра Антипа. Крім того, спеціально для всіх охочих о 12:00 та о 14:00 відбудуться екскурсії експозицією від кураторок виставкового проєкту. Реєстрація на екскурсії. Графік роботи виставки: з 11:00 до 19:00. 

Нагадуємо про правила відвідування музею під час адаптивного карантину:

  1. Візит до музею можливий лише з одягненою захисною маскою;
  2. Перед входом адміністратор зобов’язаний провести температурний скринінг. Якщо температура відвідувача перевищує 37,2, музей змушений відмовити у відвідуванні;
  3. Важливо користування санітайзерами для рук.
  4. Необхідно дотримуватися дистанції у 1,5 м;
  5. В експозиції музею можливе перебування з розрахунку один відвідувач на 4  кв. м.

Необхідно зачекати своєї черги, якщо в музеї перебуває багато відвідувачів.

Читайте також: Будівництво Музею Майдану розблоковано. Німецькі архітектори безкоштовно передали права на проєкт

Нагадаємо, в одному із столичних музеїв цими днями можна побачити картини легендарного Івана Марчука

Останні новини