Директорка департаменту культури КМДА Яна Барінова заявила про незаконне звільнення з посади

Автор: Галина Ворона
14:47 20.03.2022

Директорка департаменту культури КМДА Яна Барінова повідомила, що її раптово і незаконно звільнили з посади розпорядженням № 152 від 18.03.2022 року.

Про це Яна Барінова повідомила на своїй Facebook-сторінці.

За її словами звільнення відбулось на підставі доповідної записки заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського від 18.03.2022 року, зміст записки невідомий, але “це не може бути підставою звільнення”.

З моменту мого вступу на посаду і до сьогодні у керівництва не виникало жодних управлінських зауважень ні до мене, як до керівника Департаменту, ні до ефективності та продуктивності діяльності усієї муніципальної мережі у сфері культури”, – каже Яна Барінова.

Головне, зазначає вона, у документі не вказані правові підстави та причини її звільнення, відсутнє юридичне обґрунтування.

Просто вписаний Кодекс законів про працю України (без статті) і Закон України “Про державну службу” (без посилання на статтю Закону). Дивно. Незаконно з порушенням всіх трудових норм. В будь-якому звільненні зі сторони уповноваженого органу повинно бути з поясненням для працівника про причини та підстави звільнення. Якщо всіх будуть звільняти тільки доповідними записками, то навіщо нам тоді трудове законодавство?” – обурюється звільнена чиновниця.

Вона додала що є матір’ю-одиначкою і змушена була евакуювати тринадцятирічну доньку, проте продовжувала дистанційно працювати та планувала повернутись до Києва. 

Так от, я ні разу в час війни не отримувала жодних інструкцій від свого керівництва щодо будь-яких застережень відносно мого дистанційного управління процесами в департаменті. 24 години на добу, як до нашої спільної трагедії, так і після, я на постійному зв’язку. То як таке можна зрозуміти? Як недолугу дезінформацію, злочинну некомпетентність чи завідомо продуману маніпуляцію, застосовану відносно мене, користуючись обставинами? Щоб з’ясувати реалії, направлю звернення до керівництва задля спростування незаконності та порушень моїх прав”, – додала Яна Барінова.

Нагадаємо, Яна Барінова очолила департамент культури КМДА у квітні 2021 року.

Останні новини