Дві мережі заправних станцій Києва провалили іспит на якість пального

Автор: Оксана Тупальська
13:46 09.03.2023

Бензин А-95 не варто купувати на заправках мереж, які не можуть запропонувати продукт належної якості. У цьому переконані експерти Інститут споживчих експертиз. Вони виявили неякісне пальне у двох мережах, які працюють у Києві.

За результатами ревізії, мережі ANP, АВІАС увійшли до переліку таких, де пальне не відповідало нормативам профільного ДСТУ. 

“Відібрали проби бензину А-95 в найбільших всеукраїнських мережах, а також у серйозних регіональних гравців та не оминули увагою і невеличкі мережі, які оперують в райцентрах і невеликих містах”, – розповіли в Інституті споживчих експертиз.

Зазначили також, що фальсифікованого пального в Україні стає менше та його збувають в невеликих містах. Однак, як видно з результатів перевірки, обережними слід бути і жителям столиці. 

«Не варто хвилюватись, якщо ви заправляєтесь на АЗС WOG, SOCAR, ОККО, KLO, PRIME, AVANTAGE 7, CHIPO, ZOG та ОВІС. Показники бензинів, придбаних у цих мережах, були значно кращими від вимог ДСТУ. Не погані результати показала перевірка дев’яносто п’ятого від BVS, MARSHALL, AMIC, SHELL, NEFTEK, PARALLEL. Бензин цих АЗС відповідав стандарту Євро 5, але з показниками, ближчими до граничних норм», –  повідомили ревізори.

Нагадаємо, наприкінці січня низку АЗС Київщини оштрафували за завищені ціни на бензин.

Останні новини