Два місяці рейдів на території Зони відчуження: що відомо про результат перевірок

Автор: Галина Ворона
19:22 16.04

У Чорнобильській зоні вже два місяці тривають перевірки порушення природоохоронного законодавства. За цей час відбулось понад 30 рейдів, під час яких виявили чисельні порушення.

Про результати перевірок звітує Міндовкілля. 

Як зазначається, за цей час у Зоні відчуження було виявлено порушень з орієнтованими збитками на суму понад 72 млн грн. Відповідні матеріали передані до правоохоронних органів.

Зокрема, в Міндовкілля нагадали, що під час перевірок було викрито злочинне угрупування яке організувало незаконну виробку дубів і його учасникам оголошено про підозри.

Наразі посилено контроль щодо в’їзду та виїзду та територію Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника та триває робота з оснащення технічними засобами периметра заповідника, ремонту КПП та відновлення паркану Зони відчуження.

Також міністерство заявляє, що веде консультації щодо проведення перевірок за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Серед основних результатів перевірок називають і те, що “вдалося напрацювати механізм роботи з правоохоронними органами та військовими”.

Читайте також: У Чорнобильському заповіднику відновлять болота 

Нагадаємо, у Чорнобильському заповіднику почали проводити рейди проти порушників природоохоронного законодавства. Під час перевірки виявили, що група чиновників держпідприємства вирубала для продажу 100-річні дуби на 60 млн грн на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Останні новини