Другий удар за день. Суд арештував яхту Медведчука

Автор: Галина Ворона
17:13 09.04.2021

Суд наклав арешт на яхту одного із лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука за неодноразове порушення законодавства, у тому числі за відвідування тимчасово анексованого Криму.

Як повідомляє пресслужба СБУ, відповідне рішення на основі матеріалів СБУ прийняв Херсонський міський суд Херсонської області 9 квітня.

За даними спецслужби, мова йде приватне судно «ROMANCE 1» (порт приписки – Херсон), яке неодноразово порушувало законодавство, у тому числі заходило у порти тимчасово анексованого Криму.

Тож в рамках даного кримінального провадження досліджуються обставини неодноразового порушення екіпажем порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Загалом слідчі СБУ зафіксували кілька десятків фактів заходжень суден-порушників до портів і терміналів Кримського півострова.

На даний момент триває досудове розслідування за:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України);
  • ч. 1, 2, 3 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї);
  • ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.
    Документування протиправної діяльності проводилось слідчим управлінням ГУ Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим під процесуальним керівництвом прокуратури Криму.

Нагадаємо, сьогодні силовики “трусять” пов’язану з Медведчуком фірму, яка відкусила добрячий шмат землі на Трухановому острові.

До слова, за Медведчука влада взялась на початку лютого цього року. 2 лютого президент України Зеленський ввів у дію персональні санкції проти низки компаній і телеканалів, які пов’язуть з Медведчкуом, а 20 лютого підписав указ щодо санкцій проти ряду осіб, в тому числі Віктора Медведчука. Санкції введені проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб на три роки.

За словами голови РНБО  Данілова, СБУ наразі веде кримінальне провадження за статтею 258 “фінансування тероризму”, і санкції проти Медведчука, Марченко та інших осіб було застосовано відповідно до неї.

На початку квітня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження про державну зраду Медведчука і його кума Козака.

Останні новини