До місць поселення переселенців на Київщині передадуть обігрівачі та генератори

Автор: Оксана Тупальська
17:46 25.10.2022

Переселенцям, які мешкають в так званих місцях компактного поселення на Київщині, доставлять техніку, яка допоможе перезимувати комфортно. Заявки про потреби від керівників таких МКП продовжують приймати.

Про це повідомила в ефірі національного марафону міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій  Ірина Верещук.

Ми уже не зможемо терміново зробити дахи і капітально відремонтувати. Але у нас є десятки звернень від керівників МКП про потреби. Це можуть бути генератори, обігрівальні пристрої. Просять про інтернет, бо заслабкий. Тоді як кількість дітей, які потребують інтернет для навчання зростає. А також посуд та побутову хімію. Всі ці речі ми готові привезти та розмістити“, – заявила Верещук.

За даними Київської обласної військової адміністрації у Північному регіоні, до якого належить Київська, Житомирська, Чернігівська та Сумська області, мешкають 1,6 млн внутрішньо-переміщених осіб. Зокрема, у вересні під Ірпенем було зведено два модульних містечка, розраховані на 500 осіб.

Нагадаємо, у модульному містечку під Ірпенем поселились сім’ї медиків, освітян та військовослужбовців, які залишилися без житла. 

На території Васильківської громади в Київській області вирішили збудувати модульне містечко для місцевих жителів, які втратили житло внаслідок російської військової агресії. 

Останні новини