До 12 років засуджено військового РФ за знущання над мирними мешканцями Київщини

13:58 30.03.2023

Військового РФ за знущання з мирних мешканців у Київській області, які намагалися евакуюватися, український суд засудив до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Прокурори у суді довели, що на початку березня 2022 року під час окупації військами РФ населених пунктів поблизу Києва засуджений перебував поблизу села Бузова Києво-Святошинського району. Там він знущався з цивільних.

Військовий РФ, бувши пʼяним, погрожував людям вогнепальною зброєю. Він зупинив автомобіль у складі автоколони цивільного населення, яке намагалося евакуюватися із зони бойових дій.

Читайте також: Повідомлено про підозру військовому РФ за розстріл мирного мешканця на Київщині

Окупант наказав подружжю вийти з автівки та примусив чоловіка зняти одяг вище поясу. Він вдарив чоловіка по голові та хотів вистрелити в нього. Проте не зробив цього з причин, що не залежали від його волі.

Військовослужбовця збройних сил РФ визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу). Судовий розгляд відбувся у порядку спеціального судового провадження. Його засудили до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше в Офісі генпрокурора повідомили, що колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення “Беркут” оголосили підозру в організації теракту та умисних вбивств протестувальників на Майдані Незалежності у Києві у 2014 році.

Останні новини