Дмитро Ярош став радником голокомандувача ЗСУ

Автор: Тетяна Сененко
12:36 02.11.2021

Колишній лідер "Правого сектора", командувач "Української добровольчої армії", колишній народний депутат Дмитро Ярош став радником головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Про це Ярош написав у Facebook

 “Наказом генерал-лейтенанта Валерія Залужного призначений радником головнокомандувача Збройних сил України. Дякую за довіру! Разом переможемо! Україна понад усе!” – написав він.

 

Читайте також: Радником у ТКГ призначено блогера Олексія Арестовича

Дмитро Ярош у 1994 році був членом-засновником «Тризубу». З 1989 року входив до «Народного Руху України» та «Української Гельсінської Спілки». До того був екологічним активістом та працював на заводі.

У 2012 році став провідником організації «Тризуб» імені Степана Бандери. З 2010 року — ініціатор створення та координатор єдиного Національного руху.

З 2013 до 2015 року був співзасновником та лідером громадського руху (згодом також і партії) «Правий сектор». Брав участь у бойових діях на сході як командир «Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор», у 2015 році отримав поранення.

Наприкінці 2015 року заявив про вихід з «Правого сектора» та ініціював створення нового громадсько-політичного руху «Державницька ініціатива Яроша» (ДІЯ).

Був народним депутатом VIII скликання від партії «Правий Сектор» за 39 округом (Дніпропетровська область). Обіймав посаду заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони. У 2019 році балотується до парламенту від «Свободи», але політсила не пройшла.

 

Останні новини