Діва Плавалагуна, Шляпник, Аліса в Зазеркаллі. У музеї стартувала виставка авторської ляльки від київської майстрині

Автор: Галина Ворона
18:30 05.12.2021

Національний музей українського народного декоративного мистецтва розпочав новорічні святкування виставкою авторської ляльки Ярослави Рассаднікової "Невигадані історії".

Про це розповіли на Facebook-сторінці музею.

Експозиція презентує понад 25 авторських ляльок київської мисткині, виконаних із полімерної глини, пап’є-маше та текстилю.

Переважно це казкові герої, створені у власній інтерпретації: Арлекін і Коломбіна, П’єро, Шляпник і Ко, Аліса в Задзеркаллі, Хамелеон, Дейзі, Мальвіна без блакитного волосся та інші. Поряд з казковими героями представлені також і персонажі художніх творів – Тев’є-молочник, Діва Плавалагуна. Серед експонатів є фантазійні та філософські твори – “Музика відображення душі”, “Плинність часу” тощо.

Сама майстриня за фахом художник-модельєр, тож власноруч виготовляє одяг та аксесуари для ляльок, використовуючи різні матеріали – вовну, шкіру, бісер, напівкоштовні камені.

І хоча авторські ляльки зовсім не іграшкові, цікаво тут буде усім, тож беріть дітей і приходьте на виставку за неймовірними враженнями.

Виставка триватиме до 23 січня 2022 року.

Адреса: Національний музей українського народного декоративного мистецтва (вул. Лаврська, 9, корп. 29). Квитки можна придбати на вході до музею.

Читайте також: Новорічні пригоди Деснянки: на Троєщині пройде безкоштовний фентезі-квест

Нагадаємо, Оля Полякова зіграє Снігову королеву в новому мюзиклі.

Останні новини