Дежавю часів Януковича: Володимир Ар’єв про незаконне рішення Печерського суду

Автор: Марія Супрун
19:15 06.01.2022

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв називає незаконне рішення Печерського суду дежавю часів Януковича.

Про це йдеться на сайті політсили.

«Те, що відбулося зараз, повне дежавю, що ми вже це бачили за часів Кучми і Януковича. Суддя Бортницька, до речі, притягалася до дисциплінарної відповідальності Вищою Радою правосуддя і загалом має таку репутацію – вона продовжувала для Андрія Антоненка Рифмастера перебування під вартою. Тобто там послужний список такий, який достатньо чітко і зрозуміло свідчить, що саме проти тих, хто захищав Україну, вона і використовує своє положення судді», – говорить Ар’єв.

За його словами, це абсолютно аналогічне повторення тих самих подій, коли слабкий президент, який ставить понад усе питання власної помсти, використовує ручну прокуратуру, ручне слідство і ручне правосуддя для того, щоб розправлятися з опонентами.

«Але відповідальність буде і політична, і юридична, для тих, хто організовує цькування лідера опозиції. Коли справа дійде до ЄСПЛ, те, що тут є політичний мотив, так само враховується у справах ЄСПЛ. Я абсолютно впевнений, що ЄСПЛ точно винесе правосудне рішення на відміну від Печерського суду, а всім учасникам переслідування опозиції доведеться відповісти. І я абсолютно впевнений, так як в 2014-му, коли декому вдалося втекти, більше не буде», – резюмує Ар’єв.

Нагадаємо, Печерський суд Києва наклав арешт на майно Порошенка: коментар адвоката.

Останні новини