Держава заборгувала Києву понад 6 млрд грн – КМДА

Автор: Ольга Даниленко
15:28 12.09.2023

Держава має перед Києвом борг у понад шість мільярдів гривень за компенсацію різницю в тарифах ще за минулий опалювальний сезон.

Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Цифра вже більша ніж шість мільярдів. Кошти дійсно по різниці у тарифах. У Державному бюджеті не вистачає коштів, щоб покрити цю різницю. Фактично це кошти НАК “Нафтогаз”. Ми звичайно розуміємо, що пріоритетом у країні є цілі оборони, військові потреби”, – розповів він в ефірі радіо “Київ 98 FM”. 

Також, Пантелеєв зазначив, що за останній рік борг киян за опалення та гарячу воду зріс на 700 млн грн. Загалом сума боргу близько шести млрд грн.

Заборгованість за теплову енергію, за гарячу воду, опалення киян приблизно шість мільярдів гривень. Це достатньо велика сума, яка точно була б у нагоді. Сума стосується саме фізичних користувачів. Ці борги накопичилися й приріст боргу за останній рік приблизно 700 мільйонів гривень”, – зазначив він.

 Однак, заступник голови КМДА також додав, що переважна більшість киян продовжують стабільно сплачувати за комунальні послуги. 

У переважній більшості киян є розуміння того, що це складова і їхньої безпеки в тому числі. Кияни в більшості сплачують нормально, вчасно, відсоток сплати не поганий. І ми дякуємо кожній київській родині, яка сплачує”, – зазначив він. 

Читайте також: На тепломережах столиці виявили і усунули понад 2,2 тисячі пошкоджень, які могли б статися взимку

Нагадаємо, кияни, у яких виникла заборгованість за житлово-комунальні послуги, можуть оформити договір реструктуризації заборгованості та оплачувати її частинами.

Як повідомляв “ВК”, цього року Київ виділив понад 1 млрд грн на ремонти теплоджерел, що були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів.

Останні новини