Кличко попросив депутатів не займатися популізмом: на ухвалення бюджету є лише 2 тижні

12:50 14.12.2020

Сьогодні, 14 грудня, проходить пленарне засідання Київради. У порядку денному всього два питання, зокрема про бюджет на наступний рік.

Під час відкриття засідання Київради мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів взяти до розгляду проект бюджету столиці. 

Кошторис потрібно ухвалити у стислі терміни – у нас залишилося, фактично, два тижні. Тому я прошу всіх відповідально поставитися до своїх обов’язків перед киянами і ефективно працювати”, – сказав Кличко.

Він підкреслив, що понад п’ять років бюджет Києва є відкритим і прозорим. Будь-хто в режимі онлайн може подивитися, скільки надходжень отримує місто і на які витрати йдуть гроші громади. Від конкретного ЖЕКу чи дитячого садочка до окремих комунальних підприємств.

Тому давайте працювати без політики та популізму. І доопрацюємо та ухвалимо бюджет, оптимальний у цій складній ситуації. Бо ми бачимо падіння економіки, як ледве виживає бізнес. А це все – надходження, яких ми недоотримаємо в бюджет міста”, – наголосив Кличко.

Як повідомлялося, 24 грудня Київрада має ухвалити бюджет на 2021 рік. Доходи бюджету Києва у 2021 році плануються у сумі 59,2 млрд грн і у порівнянні з 2020 роком зростуть на 1,3% (755,2 млн грн). Видатки прогнозуються в обсязі 56,6 млрд грн.

Останні новини