Депутат, який має бізнес на «Петрівці» заявив, що книжковий ринок залишається

Автор: Любава Лисичкіна
21:47 22.11.2021

Кілька днів тому з'явилася інформація про те, що на місці книжкового ринку вже незабаром з’явиться ТРЦ.

За словами депутата Київради Владислава Трубіцина,  наразі є домовленості з новим власником землі, що вся частина ринку, що знаходить вздовж залізничних колій, буде працювати.
Депутат повідомив, що ТРЦ зведуть на протилежному боці – там, де зараз господарський ринок і «Букініст». Проєкт забудови був повністю змінений під нові наративи. А книжковий ринок буде оновлено.
«У нас вже готовий проєкт його реконструкції, наразі він проходить всі погодження і з профільними службами, департаментами і самим забудовником, адже реконструкція відбуватиметься його коштом. Згідно нового проєкту, «Петрівка» стане ще більш сучасною – на ринку з’явиться великий виставковий, концертний майданчик, куди матимуть доступ громадські, культурні діячі, там будуть проходити виступи і презентації книжок», – додав Трубіцин.
Він також зізнався, що   має свій бізнес на цьому ринку з 2002 року, і знайомий майже з усіма, хто там працює.  І вважає, що є певний позитив для продавців книжок від будівництва ТРЦ: його відкриття призведе до збільшення потоку покупців на ринку в тисячі разів.
Нагадаємо, що раніше стало відомо, що замість Петрівського книжкового ринку мають звести триповерховий ТРЦ з паркінгом та будівельним супермаркетом.
Ще раніше вже  з’являлась інформація, що до 1 січня 2021 року книжковий ринок “Петровка” планують ліквідувати, а замість нього зведуть торгово-розважальний центр. Мер Кличко у липні минулого року заявляв, що будівництво торговельно-розважального центру на території книжкового ринку “Петрівка” наразі не планується.

Останні новини