Депутат Київради хоче, щоб українська мова була обов’язковою для турецьких готелів

Автор: Любава Лисичкіна
15:33 17.07.2021

Туреччина є другим за масовістю напрямком туристичного відпочинку серед українців. Однак, у турецьких готелях досі неможливо отримати інформацію рідною мовою.

Як заявляє депутат від «Європейської Солідарності», секретар постійної комісії Київради з питань освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Олександр Супрун, він звернувся до Надзвичайного та Повноважного Посла Турецької Республіки в Україні.
«На жаль, українська мова в турецьких готелях відсутня. Вся інформація, музичний супровід, розважальна програма – іншими мовами, хоча у багатьох готелях при цьому частка наших співгромадян – домінуюча», – констатує Олександр Супрун.
«Зважаючи на позитивні зрушення, які в цьому напрямку вже провели інші країни, дбаючи про підвищення комфорту українських туристів та враховуючи обопільну потенційну користь від таких змін, я закликаю Надзвичайного та Повноважного Посла Турецької Республіки в Україні донести до уряду Туреччини необхідність запровадження української в місцевих готелях», – розповів депутат від «Європейської Солідарності» Олександр Супрун.
Він підкреслив, що раніше українська мова стала обов’язковою для єгипетських готелів, де мешкають наші співвітчизники. У всіх оновлених музеях Єгипту будуть українські аудіогіди, а для туристів з України запустять гарячу лінію рідною мовою.
До слова, кияни пропонують 70 об’єктам модернізму варто надати статусу пам’яток місцевого значення.

Останні новини