Дефібрилятори з’являться на платформах 19 станцій метро (ПЕРЕЛІК)

13:07 10.09.2020

Наприкінці травня цього року в київському метрополітені з'явились перші автоматичні дефібрилятори – прилади для надання екстреної допомоги при раптовому порушенні ритму серця. Але у пасажирів не було доступу до апаратів - вони знаходились лише у касових залах (52 шт) і один у офісі поліції на "Лук'янівській". Тепер вони будуть також розміщені і на платформах самих станцій.

Незабаром планується розмістити дефібрилятори на платформах 19 станцій, пише Вечірній Київ.

Це стало можливим завдяки перемозі проєкту «РеаніМетро» у Громадському бюджеті. Минулого року вони зібрали більше 8 000 голосів киян і отримали 3 млн 633 тис. 600 грн на його реалізацію. Серед умов зазначено, що дефібрилятори мають бути розташовані саме на платформах найпотоковіших станцій.

Зокрема, дефібрилятори встановлять на станціях: «Майдан Незалежності», «Хрещатик», «Палац спорту», «Площа Льва Толстого», «Театральна», «Золоті ворота», «Арсенальна», «Почайна», «Академмістечко», «Політехнічний інститут», «Контрактова площа», «Шулявська», «Святошин», «Осокорки», «Олімпійська», «Лісова», «Вокзальна», «Дарниця», «Лук’янівська».

Ящик з дефібрилятором буде розміщено таким чином, щоб не заважати щільним потокам пасажирів, а також в зоні, що охоплюється камерами спостереження – для уникнення вандалізму.

Зазначається, що цими дефібриляторами можуть користуватись пересічні громадяни без спеціальних знань. Для застосування не потрібно бути хірургом і навіть фельдшером, а необхідно просто відкрити коробку і виконувати голосові команди.

Нагадаємо, раніше “ВК” писав, що у метро з’явилися дефібрилятори, але за ними доведеться бігти до касира.

Останні новини