Цифра вражає: скільки українців “забули” про друге щеплення від коронавірусу

Автор: Галина Ворона
14:27 19.11.2021

Кожна вакцина від коронавірусу розрахована на певний проміжок часу між уколами, та українці масово ігнорують друге щеплення.

Як розповів на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, понад 600 тисяч українців не прийшли у пункти вакцинації, щоб отримати другу дозу щеплення від COVID-19. 

Він закликав не зволікати та щепитися вдруге, а сімейних лікарів попросив нагадувати пацієнтам про необхідність вакцинуватися.

Зауважимо, другою дозою рекомендовано щеплюватись:

  • Pfizer – на 21-28-й день після першого уколу;
  • Moderna – на 28-й день;
  • CoronaVac – на 14-28-й день;
  • AstraZeneca через 4-12 тижнів.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що кожен, хто зробить два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через додаток “Дія”. Виплати почнуться з 19 грудня – Дня святого Миколая. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, купити квитки для мандрівок всередині країни. Видача цих коштів готівкою не передбачена.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в поточному році на програму підтримки вакцинації буде виділено три мільярди гривень, ще стільки ж – на початку наступного року, а надалі планують “розширювати фінансування”.

Останні новини