Ціна питання – $ 40 тисяч. Бориспільський депутат шантажував приватного нотаріуса ліцензією

Автор: Тетяна Сененко
10:51 08.04.2021

Депутат райради вимагав кошти з приватного нотаріуса за невтручання в її роботу. Як з’ясувало слідство, мова йшла про суму в 40 тис. доларів.

Про це повідомляє столична прокуратура.

Зокрема, під час ряду зустрічей із нотаріусом депутат запевняв, що у разі ненадання йому грошей, він використовуючи свої зв’язки з особами, уповноваженими на виконання функцій держави, позбавлять її свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю.

Аби приховати свою протиправну діяльність депутат намагався отримати кошти у вигляді криптовалюти через мережу обмінних пунктів.

Проте 6 квітня 2021 року депутата затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Хоча, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, раніше брату глави ОАСК Павла Вовка та іншому адвокату, яких напередодні викрили на 100-тисячному хабарі для подальшої передачі її суддям ОАСК, повідомлено про підозру, а на місці, де їх “взяли”, виявили сховище антикваріату та мільйони готівкою у доларах, шекелях, фунтах та євро. Серед інших скарбів у схроні були документи на ім’я голови ОАСК та його брата.

Останні новини