Чотирьом особам повідомлено про підозру через недопуск громадян до укриття в Києві

Автор: Любава Лисичкіна
21:23 02.06.2023

Повідомлено про підозру трьом посадовим особам районної державної адміністрації та охоронцю медичного закладу.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику інкриміновано службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, а охоронцю – залишення в небезпеці, яке призвело до смерті, йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п’ятницю.

Пресслужба Міністерства внутрішніх справ повідомляє, що поліція повідомила про підозру першій заступниці Деснянської районної державної адміністрації, директору лікарні, заступнику директора з технічних питань та охоронцю.

Поліцейські провели опитування очевидців, постраждалих і персоналу медзакладу. На місці події слідчі вилучили службову документацію, а також знайшли ключі, якими можна було відчинити укриття з обох боків, зайшли до бомбосховища та впевнилися, що вхідні двері справді були зачинені.

Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією здійснили обшуки у двох департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та в медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні. За їхніми результатами буде надано правову оцінку і діям посадових осіб КМДА.

Як повідомлялося, російські війська в ніч проти 1 червня завдали чергового ракетного обстрілу по Києву, запустивши ракети “Іскандер”. Усі ракети були збиті, однак їхні уламки вбили людей та завдали руйнувань. Загинула 33-річна жінка та 34-річна мама з 9-річною донькою, які не могли потрапити у зачинене укриття. Також пошкоджені житлові будинки, нежитлові будівлі, автомобілі та поліклініка.

У зв’язку з трагедією, що сталась через зачинене укриття, у КМДА проводять обшуки, а КМВА, яка назвала відповідальними за трагедію мера та голів районів, збирає Раду оборони міста.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко ініціює засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також проведення позачергового засідання Київради.

Останні новини