Британський мільярдер злітав у космос і назад (ВІДЕО)

20:34 11.07.2021

Компанія Virgin Galactic у неділю здійснила перший "туристичний" суборбітальний політ зі своїм засновником, британським мільярдером Річардом Бренсоном на борту.

Трансляцію вели Virgin GalacticSpace.com

Старт польоту планувався на 16 годину за київським часом, однак його перенесли на 17:30 через погодні умови. Корабель “Unity 22” стартував з космічного порту “Америка” в штаті Нью-Мексико за допомогою літака-носія VMS Eve. Пізніше він від’єднався від літака-носія.

Після цього корабель досяг висоти 88 кілометрів – вище за межу космосу, визнану в США (80 км). Через кілька хвилин він почав знижуватися.

Від зльоту до посадки корабля пройшло близько години. Бренсон був пасажиром у хвостовій частині ракетного літака.

Читайте також: Ілон Маск знову запускає Dragon у космос (ТРАНСЛЯЦІЯ) 

Окрім нього, пасажирами були віцепрезидентка Virgin Galactic зі зв’язків з урядом і досліджень Сіріша Бандла, провідний інженер з експлуатації Virgin Galactic Колін Беннет, головний інструктор астронавтів Virgin Galactic Бет Мозес.

Читайте також: Фото дня. Нічний Київ з космосу зачарує вас

Пілотували Unity Дейв Маккей і Майкл Масуччі, а Фредерік Стеркоу та Келлі Латімер були пілотами літака-носія VMS Eve.

Нагадаємо, запуском першої людини в космос керував українець Сергій Корольовякий народився в ЖитомиріПро нього нічого не знали в світі, адже винахідник відносився до числа науковців, інформація про яких становила державну таємницю.

Останні новини