Болгарія закрила свої кордони для українців

Автор: Марія Супрун
10:46 28.10.2021

З 30 жовтня в’їзд з України на територію Болгарію буде дозволений лише особам зі статусом постійного та довгострокового проживання на території країни та членам їхніх сімей.

Як повідомляє посольство України в Болгарії, відповідно до наказу Міністра охорони здоров’я Болгарії  від 26 жовтня 2021 року Україна внесена до червоної зони. 

“Вищезазначені особи допускаються на територію Болгарії після пред’явлення дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби або аналогічного документа, одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19 або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особи віком від 12 до 18 років, які в’їжджають з “червоної” країни мають пред’явити такі ж COVID-документи. У разі ненадання такого документа треба буде пройти 10-денний карантин.

Дітям до 12 років дозволено в’їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Нагадаємо, раніше Німеччина посилила вимоги в’їзду для українців.

Останні новини