Біля Київської міської дитячої лікарні №1 активісти облаштовують парк та проводять опитування щодо назви

Автор: Любава Лисичкіна
22:17 18.04

На території відновлюють лави, саджають дерева, фарбують старі бетонні споруди на майданчику. Киянам пропонують обрати варіант з трьох назв - Богатирський парк, Сад майбутнього, Парк здоров'я.

Про це ідеться у соцмережі групи Почайна.
На території біля Київської міської дитячої клінічної лікарні №1 (Богатирська, 30, на виїзді з міста в сторону Вишгороду) загальними зусиллями, починаючи вже з цієї суботи, активісти громадської організації облаштовують територію.
Як зазначається, заплановано відновлення біля 30 лав, оновлення старих бетонних споруд на майданчиках відпочинку, посадка дерев. Зокрема, до лікарні вже привезли перший автобус дерев та кущів, подарованих Національним Ботанічним садом імені М. Гришка.
Площа: більше 7 га.  Особливості території –  в парку є старий великий фонтан (наразі не працює), два дитячих майданчика, 3 старі зони відпочинку (потребують реконструкції), велика парковка.
Головними відвідувачами є діти (хворі або на обстеженні) та їх батьки.
“В лікарні велика територія – більше 8 га, але таке враження, що її облагороджували ще у 1986 році, коли будували. В результаті батькам з дітками, коли чекають спеціалістів, на вулиці ніде перепочити.
Лікарня комунальна, місто її фінансує, але нагальні потреби – на медицину, а скверик, то питання нібито другорядне. Але то як подивитись. Для дітей і батьків це важливо”, – ідеться у дописі активістів.
Оскільки створення цього парку біля Київської міської дитячої клінічної лікарні №1 має загальноміське значення, активісти просять киян  підключитись до обговорення назви:
Крім цього, кияни пропонують й інші назви:
До слова, завдяки «Пробігу під каштанами» придбано обладнання на суму майже 760 000 доларів: долучайтеся до благородної справи.

Останні новини