Як повідомляється, за рік індекс вартості найпопулярнішого новорічного салату олів’є зріс на 21%.
Зазначається, що серед інгредієнтів традиційного салату найбільше здорожчали цибуля (майже вдвічі) та яйця (на понад 50%).
Продукти на салат:
- ціни на ковбасу коливаються 120 до 290 грн/кг.
- курятина, вартість кілограма тушки зросла на чверть, а філе – на 20%.
- банка консервованого горошку коштує від 25 до 50 гривень.
- ціна свіжих огірків становить близько 50 грн, а солоних – 40-70 грн.
- майонез зріс у ціні у середньому на 20%.
Також аналітики підрахували, скільки коштуватиме приготувати на сім’ю 3 кг олів’є за класичним рецептом. Для нього потрібні картопля, морква, яйця, огірки свіжі або квашені, консервований горошок, варена ковбаса, цибуля, зелень та майонез.
Виявилося, що за місяць до новорічних та різдвяних свят приготувати 3 кілограми салату коштуватиме українцям 209,9 грн., тоді як станом на 1 грудня 2020 року коштувало 173,5 грн.
До слова, експерт “порадував” прогнозом цін на продукти новорічного застілля. Варто нагадати, що новорічно-різдвяні вихідні-2022 наближаються: коли і скільки будемо відпочивати.