Антимонопольний комітет розпочав справу проти групи компаній Roshen

17:08 21.08.2020

Антимонопольний комітет розпочав справу проти групи компаній Roshen за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку патоки, що є одним з основних компонентів у рецептурі кондитерських виробів (використовується під час виробництва халви, карамелі, зефіру, цукерок, мармеладу).

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що група Roshen є найбільшим вітчизняним виробником патоки крохмальної кукурудзяної (сиропів). За оцінкою комітету Roshen протягом 2018-2019 років мала структурні ознаки панівного положення на цьому товарному ринку.

“За інформацією, що є у розпорядженні АМКУ, в ході ведення своєї господарської діяльності група Roshen протягом 2018 року встановлювала різні ціни, а також різні умови придбання патоки для певної групи споживачів — кондитерських фабрик”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що у 2019 році, посиливши ринкову владу у зв’язку з забороною імпорту з Російської Федерації патоки (сиропів), група Roshen підвищила ціни на патоку власного виробництва для всіх покупців, які були об’єктом цінового аналізу.

“Такі дії групи Roshen щодо суб’єктів господарювання – конкурентам на ринках кондитерських виробів могли призвести до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції між ними”, — зазначають в АМКУ.

У зв’язку з цим Комітет розпочав розслідування, збір і аналіз доказів у справі.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Водночас, кондитерська корпорація Roshen заявляє, що не має ніякого відношення до виробництва патоки й, відповідно, заперечує порушення в зловживанні монопольним становищем на зазначеному ринку, пише Інтерфакс-Україна.

“На сьогодні Roshen не отримала від АМКУ жодного офіційного повідомлення про порушення справи за ознаками зловживання монопольним становищем. Після отримання від АМКУ офіційної документації про початок розслідування корпорація буде максимально сприяти посадовим особам комітету в наданні необхідних даних”, — повідомили в корпорації.

У корпорації також заявили, що у своїй роботі дотримуються чинного законодавства, сумлінно співпрацюють з АМКУ, надаючи необхідну інформацію, але не розуміють, яке відношення виробник кондитерських виробів може мати до потенційних порушень на сировинному ринку. Твердження, що містяться в інформації АМКУ, Roshen вважає безпідставними та тими, що не відповідають дійсності.

Як повідомлялося раніше, Печерський суд за позовом прокуратури вдруге арештував колекцію картин п’ятого президента України Петра Порошенка.

Останні новини