Аліна Паш не відмовилася від “Євробачення”, її – дискваліфікували: подробиці скандалу

Автор: Любава Лисичкіна
23:16 16.02.2022

У оргкомітеті заявили, що співачка не представлятиме Україну на Євробаченні-2022  через подання нею недостовірної інформації.

Про це ідеться в офіційній заяві оргкомітету національного відбору. 

Зазначається, що 16 лютого, на позачерговому засіданні Організаційний комітет Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 ухвалив рішення про припинення участі у Відборі Alina Pash.  

“Пункт 3.4. Правил Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення–2022 передбачає, що у разі встановлення Суспільним факту подання учасником недостовірної інформації або приховання інформації чи інших істотних обставин щодо учасника, Суспільне має право припинити участь у Відборі учасника в будь-який час”, –  зазначається у тексті заяви. 

Підставою для прийняття такого рішення Оргкомітетом стала офіційна відповідь Держприкордонслужби  щодо недостовірності інформації, яка була надана Суспільному мовнику. Зокрема, щодо недостовірності інформації, яка була надана суспільному мовнику командою Паш.

Нагадаємо, Суспільний мовник, який проводив і транслював національний відбір, повідомив, що отримав інформацію від громадян “про можливу підробку довідки про перетин державного кордону з Кримом командою Alina Pash“.

Мовник звернувся до Держприкордонслужби з проханням підтвердити або спростувати факт підробки документа. Представник мовника також повідомив, що вони не підписуватимуть договору з Аліною Паш щодо її участі на Євробаченні-2022 “до завершення перевірки та з’ясування фактів“.

Перед заявою мовника, співачка повідомила, що відмовилася від участі в конкурсі. Артистка зізналася, що стала жертвою хейту у соцмережах.

Як відомо, у 2019 році Аліну Паш занесли до бази сайту “Миротворець” через “свідомий незаконний перетин українського кордону з метою потрапляння в окупований Крим”. Про поїздку до Криму співачка розповіла сама. У 2019 році вона повідомила, що потрапила на півострів з Москви, що суперечить українському законодавству. Саме через це вона й потрапила до бази “Миротворця”.

Про ще один скандал, який пов’язаний з фіналом національного відбору на Єврробачення-2022, читайте в матеріалі “Я готова! Аліна Паш зробила гучну заяву щодо участі на Євробаченні-2022“.

 

Останні новини