Агенти УЕБ проконтролювали передачу реалізованої необробленої деревини покупцеві на Київщині

21:37 21.11.2023

Представник Агента УЕБ та продавця оглянули реалізовану сировину.

Українська енергетична біржа проводить відкриті конкурентні торги необробленою деревиною та уважно слідкує за виконанням умов договорів сторонами операції купівлі-продажу. Для цього на УЕБ діє постторговий сервіс до якого входить контроль передачі реалізованого ресурсу новому власнику. Його здійснюють Агенти біржі в регіонах.

Нещодавно така процедура відбулась на Київщині, де Філія «Бориспільське лісове господарство» ДП «Ліси України» продала на торгах партію необробленої деревини ТОВ «Євровудекс».

Представник Агента УЕБ та продавця оглянули реалізовану сировину. Звірили її параметри – якість, породу, розміри та інше з зазначеними в документах. Вони відповідали заявленим. Непорозумінь не виникло. Після цього був складений Акт огляду товару. Цей договір буде виконано й покупець отримає саме той ресурс, який йому потрібний.

 «Одна з причин невиконання договорів сторонами – це невідповідність параметрів сировини з заявленими у біржових лотах. Саме тому ми й здійснюємо контроль відвантаження реалізованої необробленої деревини покупцеві й слідкуємо, щоб вона відповідала його вимогам. Так відбулось і цього разу. Завдяки даній процедурі рівень виконання договорів на Українській енергетичній біржі сягає близько 90%», – розповіла Ю. Гончарова, менеджер з роботи з клієнтами ТОВ «ЛІС ЮА» (Агент УЕБ).

Останні новини