8 липня – що сьогодні за день і кого вітати з іменинами

Автор: Галина Ворона
08:59 08.07.2021

Сьогодні, 8 липня, в Україні відзначають День родини, а віряни вшановують пам'ять благовірних князів Петра і Февронії. Свої іменини цього дня відзначають власники імен Віргінія, Давид, Дементій (Дометія), Денис, Євтропія, Єфросинія, Ізабелла, Костянтин, Леоніда, Лівія, Петро, Прокопій, Симон (Симеон), Февронія, Федір, а також Феодора.

День родини в Україні

Це молоде свято, що відзначається з 2012 року  і має щорічний характер. Воно встановлено указом президента України “Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят” був підписаний у 2011 році.

День Февронії-русальниці

Наші пращури в цей день відзначали свято всіх закоханих. Покровителями цього дня були чудотворці Петро і Февронія. Вважалося, що цього дня треба чоловікові працювати поруч із дружиною, щоб мати щастя та достаток в домі. Також вважається, що з цього дня русалки водять хороводи – саме тому це свято отримало назву Февронія-русальниця. Русалок намагалися обходити стороною, адже вважали, що вони могли залоскотати до смерті чи потягти на дно.

8 липня в давнину планували одруження або заручини. А ось незаміжні дівчата, які прагнуть знайти свою половинку, покладаються на магічні сили, що, за повір’ям, панують на землі саме в цей день. І ворожать на своїх суджених.

Прикмети на 8 липня

Жаркий день цього дня віщував спеку на наступні 40 днів, а після цього – настання осінньої погоди;
посуха – не чекайте грибів до самої осені.

Сон з 7 на 8 липня віщий, проте не можна нікому про нього розповідати.

Читайте також: Липнева купальська ніч: у Пирогові створювали та творили дива (ФОТО) 

Останні новини