400 млн на сніг у безсніжну зиму. Кличко все пояснив

18:48 21.05.2020

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на інформацію про те, що минулої зими, яка була майже безсніжною, столиця потратила на прибирання снігу майже 400 млн грн.

Мер зазначив, що підготовка до осінньо-зимового періоду починається завчасно, на початку літа. І ніхто наперед не знає, якою буде зима – сніжною чи ні.

Кожне столичне ШЕУ має план заготівлі посипальних матеріалів. І сіль закуповують протягом літа та осені. Минула зима була несніжною і, зрозуміло, що не всі запаси солі були використані. Вона зберігається в сховищах. І залишилася на наступну зиму. Залишки солі в столичних ШЕУ складають понад 44,5 тисячі тонн. Тому в наступному сезоні місто значно менше витратить коштів на закупівлю солі”, – пояснив Віталій Кличко.

За його словами, також кошти, виділені “Київавтодору” в минулому сезоні, були спрямовані на зарплатню працівникам ШЕУ, придбання паливно-мастильних матеріалів.

Хоча снігу майже й не було, всі інші види дорожніх робіт комунальники виконували. Частину ж грошей направили на закупівлю та ремонт комунальної техніки. Вона – багатофункціональна. І чимало цих машин сьогодні задіяні у митті столичних вулиць”, – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також: Юрій Назаров про розумне місто: “21 століття для Києва почалося у 2016 році. До цього взагалі нічого не було”

Нагадаємо, напередодні юрист Ростислав Кравець оприлюднив відповідь з “Київавтодору” на запит стосовно фінансування робіт з прибирання вулиць від снігу. У документі зазначалось, що столиця потратила на зимове утримання вулиць майже 400 млн грн.

Останні новини