Звільнили таксиста, який вигнав із авто пасажирок за вимогу спілкуватися українською

Автор: Анна Ткаченко
13:15 27.10.2023

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь готує звернення до відповідних органів щодо притягнення до відповідальності водія таксі Bolt, який вигнав пасажирок через їхню законну вимогу обслуговувати державною мовою.

До слова, жінки запитали таксиста про причини відмови говорити з клієнтами державною мовою, але він попросив їх вийти з авто.

Водія таксі компанії Bolt жінки записали на телефон, адже він не лише перервав поїздку та виклав їх речі на асфальт, а й назвав «хворими». Відповідне відео поширили в мережі.

Роботодавці з компанії Bolt повідомили, що звільнили водія. Їх сервісом він не зможе користуватись ніколи.

«Ми також готові співпрацювати з правоохоронними органами та надати всю необхідну інформацію за їх офіційним запитом», — відповіли ексроботодавці таксиста у відповідь на запит громадського діяча Андрія Смолія.

Нагадаємо, Кодексом України про адміністративні правопорушення безпосереднім порушникам мовного Закону в частині застосування державної мови у сфері обслуговування споживачів передбачено адміністративне стягнення у вигляді накладення штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На сьогодні ця сума становить 3400-5100 грн.

Останні новини