Звільнений з полону азовець Михайло Діанов передасть на лікування побратимів 23,4 млн грн

Автор: Марія Супрун
17:43 14.10.2022

Відомий морський піхотинець і захисник Маріуполя Михайло Діанов, якого нещодавно звільнили з полону, вирішив віддати на лікування побратимам 23 мільйони 430 тисяч гривень. Ці кошти він отримав як донати від небайдужих для лікування його руки.

Про це Діанов, фото якого облетіло весь світ, повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Ваші донати були не лише турботою — це ще й велика відповідальність. Вони мають знайти правильне і чесне застосування», — написав захисник Маріуполя.

Діанов планував витратити ці кошти на своє лікування – з полону він повернувся дуже виснаженим та з тяжкою травмою руки. Однак Рінат Ахметов і футбольний клуб «Шахтар» вирішили допомогти йому з коштами на відновлення руки, пошуком найкращих лікарів за кордоном, з підготовкою документів.

«Я знаю, що мені пощастило більше, ніж багатьом хлопцям. Мене впізнають, допомогти мені відгукнулося так багато людей. І тепер я маю шанс повернути собі здорову руку. Я мрію про те, що так само я зможу допомогти й іншим хлопцям», — написав він.

Тому, азовець вирішив спрямувати всі зібрані кошти своїм побратимам. Невдовзі обіцяє розповісти про кожного, кому буде надана допомога, і готуватиме повний звіт використання грошей.

Як писав “ВК” раніше, у руці Діанова не вистачає 4 сантиметрів кістки – моторошні фото. Протез для своєї понівеченої кінцівки морпіх зробив сам. Він розповів про те, що йому довелося пережити у полоні у росіян.

Нагадаємо, Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових “Азову”, а також голову патрульної поліції Маріуполя. Віддали на обмін Медведчука, а додому повернулося 215 українських захисників – оприлюднено список.

Читайте також: До та після: вражаючі кадри, як рф «турбувалася» про захисників Маріуполя під час полону

Останні новини