Зрадники серед своїх: затримані агенти ФСБ, які готували ракетні удари по столичній телевежі та ТЕЦ

Автор: Вікторія Мілюта
12:24 27.03

У Києві та Одесі правоохоронці затримали двох агентів ФСБ, які готували ракетні удари по Київській телевежі, військових частинах Сил оборони та об’єктах енергетики у трьох регіонах країни.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як вдалося встановити, у зоні особливої уваги агентів були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також столична телевежа і ТЕЦ.

Виявилось, що спочатку зловмисники намагались знайти місця базування українських військ, а потім направити відповідні координати окупантам.

Для прихованого збору розвідданих один з агентів влаштувався експедитором в одеську компанію, яка постачає продукти харчування підрозділам ЗСУ.

Читайте також: Роботу знайшов у Telegram: сімнадцятирічний студент ліцею на Київщині працював на ФСБ

Інший же фігурант збирав інформацію про стан Київської телевежі після її обстрілу у березні 2022 року. Він також фотографував одну з електростанцій, яка забезпечує електрикою і теплом значну частину столичного регіону.

 

В результаті спецоперації обох зловмисників затримали «на гарячому», коли вони шпигували за потенційними «цілями» для окупантів.

Слідчі встановили, що одним з агентів виявився інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси. Інший – 24-річний киянин.

Наприкінці січня цього року їх дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ по Москві та Московській області.

Тепер зрадникам загрожує довічне ув’язнення.

Раніше «ВК» писав, що у Києві затримали агента ФСБ, який хотів вступити до школи «Армії дронів», щоб шпигувати за військовими.

Останні новини