Знання для 10-класників: у підручнику з укрмови є посилання на порносайт

Автор: Марія Супрун
16:13 19.05.2021

У підручнику з української мови для 10 класу авторства відомого мовознавця Олександра Авраменка знайшли посилання на сайт для дорослих.

Зокрема, некоректне посилання на порносайт доступне не лише у друкованій, а й в електронній версії підручника 2018 року видавництва “Грамота” – на 189 сторінці під статтею про шкільний дрес-код, пишуть “Букви“.

Після того, як “Букви” звернулися за поясненням до автора підручника, Олександр Авраменко сам прокоментував у Fаcebook “неподобство”, яке сталося з його підручником. 

За словами автора, редактори вказали посилання на сайт з метою дотримання авторського права, але згодом адресу цього сайту отримав інший ресурс.

“novomirgorod… – назва сайту Новомиргородського району Кіровоградської області. У вересні 2020 року сайт Новомиргородської РДА змінили на порносайт, на жаль, цей новоспечений інтернет-ресурс для дорослих залишив собі назву колишнього офіційного сайту Новомиргорода…Тільки зараз стало відомо про таку метаморфозу”, – зазначив Авраменко.

Він додав, що два дні тому видавництво “Грамота” звернулося до Кіберполіції України з проханням заблокувати порносайт, але “хура й досі там”. 

“Державна бюрократична машина спить… Обіцяють розглянути нашого листа протягом 10 днів… Сьогодні звернулися до департаменту швидкого реагування. Сподіваємося, державні органи захистять учнів і всю освітню громаду, заблокувавши сайт розпусти”, – додав мовознавець.

Авраменко зазначив, що йому важко зрозуміти, чому це сталося саме з його книжкою. Однак він зауважив, що цього року на конкурс подав чотири підручники – і всі вони посіли перше місце з великим відривом від конкурентів.

“Можливо, причина в цьому? На жаль, недоброзичливці є і в мене. А може, це просто прикрий збіг… Боляче…”, – додав автор.

“Букви” звернулися за коментарем у видавництво “Грамота”. Наразі чекають на відповідь.

Нагадаємо, у підручнику для 4 класу дітям пропонують з’їсти чарівний корінець та порівняти фільтри у сигарет.

Останні новини