Зі сметаною, шкварками або м’ясом: приготуйте деруни з яблуком від Клопотенка

Автор: Любава Лисичкіна
01:30 04.03

У багатьох киян вдома лежать яблука, куплені на базарі чи привезені від батьків з села. Але весною, вони вже не настільки соковиті, тож є добра можливість зробити з ними деруни.

Зі сметаною, шкварками або м’ясом: приготуйте деруни з яблуком від Клопотенка
Світлодіодне освітлення

Як ідеться на сайті відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, деруни або картопляні оладки – традиційна страва української кухні.

Є безліч способів приготування картопляних оладок і варіантів їх подачі – зі сметаною, шкварками або м’ясом. Пропонуємо приготувати пісний варіант – деруни з яблуком.

Для дерунів:

Як готувати

Картоплю і цибулю очистіть, натріть на дрібній тертці. Змішайте їх у великій мисці, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб стік сік.

 Поверніть суміш до миски, додайте терте на дрібній тертці яблуко, яйце, борошно, сіль, перець і добре перемішайте. Обсмажте деруни з обох сторін на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки. Вогонь на плиті краще встановити на рівні 2/3 від загальної потужності.
 
Подавайте зі сметаною, соусами, йогуртом. Смачного!
 
 

Великий Київ у Google News

підписатися