Як ідеться на сайті відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, деруни або картопляні оладки – традиційна страва української кухні.
Є безліч способів приготування картопляних оладок і варіантів їх подачі – зі сметаною, шкварками або м’ясом. Пропонуємо приготувати пісний варіант – деруни з яблуком.
Для дерунів:
Як готувати
Картоплю і цибулю очистіть, натріть на дрібній тертці. Змішайте їх у великій мисці, а потім відкиньте на дрібне сито, щоб стік сік.
Поверніть суміш до миски, додайте терте на дрібній тертці яблуко, яйце, борошно, сіль, перець і добре перемішайте. Обсмажте деруни з обох сторін на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки. Вогонь на плиті краще встановити на рівні 2/3 від загальної потужності.
Подавайте зі сметаною, соусами, йогуртом. Смачного!