Жителя Броварів 3 години не могли госпіталізувати – в лікарні розповіли про обставини інциденту

Автор: Оксана Тупальська
19:19 28.06.2023

Після оприлюднення історії одного з жителів Броварів, який розповів, що пізно ввечері впродовж кількох годин не міг госпіталізувати лежачого хворого, якого за проханням родичів віз до медиків, кореспондент "ВК" звернувся до установи. Про деталі того, що сталося, розповів директор Валентин Багнюк.

Про своє звернення до лікаря Валентина Багнюка розповідав житель Броварів Андрій Острогруд.

Зокрема, Острогруд казав, що дзвонив до керівника медустанови після того, як, зрештою, зміг госпіталізувати хворого. 

У Броварській багатопрофільній клінічній лікарні кажуть, що “в розповіді Андрія Острогруда викладена інформація не відповідає в повній мірі дійсності та не підкріплена фактами”. 

Водночас, додають, що у відділенні екстренної невідкладної допомоги за добу звертаються в середньому 100 пацієнтів: 

“Госпіталізація пацієнтів відбувається одразу з моменту поступлення, а в складних випадках пацієнт госпіталізується до відділення екстреної невідкладної спеціалізованою допомоги”.

На запитання про те, на кому відповідальність за транспортування хворого, Багнюк відповів, що транспортування покладено на медичний персонал. 

Нагадаємо, у столичних медзакладах впроваджують пілотний проєкт із соціальної реабілітації захисників у період лікування. У перервах між медичними процедурами із військовими працюють реабілітологи. Кажуть, що так лікування вдвічі ефективніше.

Останні новини