Житель Броварів 3 години возив лежачого хворого між корпусами лікарні, доки домігся госпіталізації

Автор: Оксана Тупальська
14:20 22.06.2023

Житель Броварів Андрій Острогруд, котрий зголосився довезти лежачого хворого до місцевої лікарні мусів возитися 3 години, аби добитися госпіталізації. Пацієнта нікому будо перенести з каталки на ліжко та доставити у палату.

Андрія розповів, що ввечері попросили довезти хворого до Броварської лікарні після того, як його родича повезла швидка. Проте коли дістався медустанови, був неприємно вражений:

«Годину чекав в авто, далі мене покликали на допомогу. Виявилось, що просто нІкому людину з каталки перекласти на рентген-стіл. Ок – якось допоміг медсестрам (жіночки у віці), не дивлячись, що маю грижі в позвонку, не можу нічого тяжкого піднімати в принципі. Далі, вже другу годину очікування в коридорі приймального відділення, де чимало людей привезли швидкою, чи люди якось доїхали самостійно таксі, і знову – нікому до них немає діла… Бігають молоді люди (доктора) – на перекур, поржати, але до тих людей, що корчиться від болю їм на***ти».

Після цього, щоб людина отримала довідку про направлення на госпіталізацію, чоловік мусів прочекати 2 години, до 23 вечора.

«Потім кажуть: «Котіть каталку «туди»…, тобто через вулицю в інший корпус, розказуючи: «ну, це там де раніше була гінекологія»!! Це просто…, наче я чи людина, якій я допомогав, має знати де, в якому корпусі, які відділення «колись були»! Ок – покотили самі! Заїхали в корпус, довгий коридор… НІКОГО! Трохи «поаукав», з’явилась вкінці жіночка, заїхали в ліфт! Викочуємо людину з ліфта…, ідемо по коридору, побачили двох жіночок, питаємо «куди»!? Кажуть – «у Вас на каталці жінка чи чоловік»!? Кажемо – чоловік! Знову кажуть – «це жіноче відділення, чого сюди приїхали».

Після наступних пошуків Андрій таки знайшов відділення, там так само не було кому зняти людину з каталки, допоміг перенести хворого на ліжко.

Після завершення неприємної пригоди представник громади зателефонував до головного лікаря Валентина Багнюка. Каже, той вислухав та «направив у «Добробут».

«Звісно, я маю можливості, і я дійсно і лікуюсь і профілактику проходжу як в приватних клініках так і за кордоном!!! Але ж не всі можуть так як я!», – зазначив Андрій Острогруд.

Він також звернувся до міського голови Броварів Ігоря Сапожко та його заступників з проханням навести лад в медичній установі.

Кореспондент «Великого Києва» також звертається з запитом до міського голови Броварів та головного лікаря з проханням пояснити, чому виникла така ситуація, та як її покращити.

Нагадаємо, у столичних медзакладах впроваджують пілотний проєкт із соціальної реабілітації захисників у період лікування. У перервах між медичними процедурами із військовими працюють реабілітологи. Кажуть, що так лікування вдвічі ефективніше.

Останні новини